Ispanaklı Gül Böreği

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 bağ ıspanak
- 3 tane soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- İsteğe bağlı tuz
- 6 yemek kaşığı lor peynir
sosu için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 cay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanakları yıkayıp bir gün süzgeçte bekletiyoruz.
- Daha sonra tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağ alıp soğanları küçük küçük doğrayıp yağa ekliyoruz soğan iyicene kızarana kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra üstüne salçayı ekliyoruz ıspanakları ekleyip karabiberi tuzu ekliyoruz 5 dakika boyunca kavuruyoruz suyu çekene kadar ocaktan alıyoruz.
- Ispanak soğuyana kadar lor peynirini üstüne ekliyoruz o sırada böreğin sosunu hazırlıyoruz.
- Sosunu hazırladıktan sonra yufkaları üçken formunda kesip sosundan yufkanın üstünden sürüyoruz, harcı ekleyip gül biçimine verip, sarıyoruz yağlı kağıt koyuyoruz tepsiye ve diziyoruz böreğimizi kalan sosuda üstüne sürün.
- 180 derece de yanan fırında pişirip afiyetle yiyoruz deneyenler artık den afiyet olsun🥰.
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








