Ispanaklı Gül Böreği

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 bağ ıspanak
  • 3 tane soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İsteğe bağlı tuz
  • 6 yemek kaşığı lor peynir

sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 cay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ıspanakları yıkayıp bir gün süzgeçte bekletiyoruz.
  2. Daha sonra tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağ alıp soğanları küçük küçük doğrayıp yağa ekliyoruz soğan iyicene kızarana kadar kavuruyoruz.
  3. Daha sonra üstüne salçayı ekliyoruz ıspanakları ekleyip karabiberi tuzu ekliyoruz 5 dakika boyunca kavuruyoruz suyu çekene kadar ocaktan alıyoruz.
  4. Ispanak soğuyana kadar lor peynirini üstüne ekliyoruz o sırada böreğin sosunu hazırlıyoruz.
  5. Sosunu hazırladıktan sonra yufkaları üçken formunda kesip sosundan yufkanın üstünden sürüyoruz, harcı ekleyip gül biçimine verip, sarıyoruz yağlı kağıt koyuyoruz tepsiye ve diziyoruz böreğimizi kalan sosuda üstüne sürün.
  6. 180 derece de yanan fırında pişirip afiyetle yiyoruz deneyenler artık den afiyet olsun🥰.

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şiş Köfte
Limonata
Iced Cinnamon Dolce Latte
Yulaflı Tahin Ekmek
Limonlu Minik Cheesecake
Orman Meyveli Kakaolu Cupkake
Hdabla | © 2025 |