Ispanaklı Gözleme
Ispanaklı Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 7 su bardağı un
Harç için:
- 500 gram ıspanak
- 3 orta uzunluk soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 çay kaşığı tuz
Ispanaklı Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayalım.
- Soğanı doğrayıp ıspanağa ek edelim.
- Daha sonra zeytinyağı ve pul biber ek edip karıştıralım. (tuz eğini yapmayalım ıspanağı eritmemesi için. ).
- 2 buçuk su bardağı su, tuz ve zeytinyağını bi kaba ek edip karıştıralım.
- Azar azar un ekleyip yoğuralım. Yaklaşık 6-7 su bardağı un alıyor.
- Ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bi hamur elde edelim.
- Beklemeden bezelere bölelim ve istediğimiz büyüklükte açalım.
- Ispanak harcından ek edip eşit formda yerleştirelim ve tuz eği yapıp kapatalım. (havasını alıp elimizle kenarlarını bastıralım. ).
- Orta ateşte lahmacun makinası yasa tabada pişirelim. Piştikten sonra tereyağı sürelim. Afiyet olsun.
Ispanaklı Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















