Ispanaklı Fellah Köftesi

Ispanaklı Fellah Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı dolusu irmik
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan
  • 1 kg ıspanak
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Ispanaklı Fellah Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulgur ve irmiği 2 su bardağı kaynar su ile ıslat 15 dakika beklesin. Şişene kadar.
  2. Ardından domates biber salçası, kimyon reyhan tuzu koyup elimizi ıslata ıslata yoğurmaya başlıyoruz. Yoğururken, içine toplasın diye un ek ediyoruz lakin denetimli halde.
  3. Minik yuvarlaklar elde ediyoruz ve ortalarıni minik minik parmak izi çıkacak formda biçim veriyoruz.
  4. Şekillenen hamurlar kenarda beklerken biz ıspanağı güzelce yıkıyoruz doğruyoruz ve kaynar suda bir iki dakika hafif ölene kadar başlıyoruz. Akabinde kevgire alıyoruz ve soğuyor. Suyunun tamamını sıkıyoruz ıspanakların.
  5. Sarımsakları eziyoruz. Zeytinyağı ve pul biberin döküyoruz. Harmanlıyoruz. Ocağa tencereye su koyuyoruz, içine bir tatlı kaşığı tuz atıyoruz. Su kaynamaya başlayınca hamurları bırakıyoruz ve suyun yüzüne çıkana kadar pişiriyoruz.
  6. Pişen topları kevgirle ıspanaklı harcın üzerine alıp harmanlıyoruz ve servise hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Ispanaklı Fellah Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kurabiye
Semizotu Yemeği (Videolu)
Yulaflı Omlet
Çilek Kremalı Çikolatalı Pasta (Videolu)
Kıtırlı Orman Meyveli Kek ( Pasta Tadında Kek )
Trabzon Çikolatası
Hdabla | © 2025 |