Ispanaklı Fellah Köftesi
Ispanaklı Fellah Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı bulgur
- 1 çay bardağı dolusu irmik
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan
- 1 kg ıspanak
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Ispanaklı Fellah Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulgur ve irmiği 2 su bardağı kaynar su ile ıslat 15 dakika beklesin. Şişene kadar.
- Ardından domates biber salçası, kimyon reyhan tuzu koyup elimizi ıslata ıslata yoğurmaya başlıyoruz. Yoğururken, içine toplasın diye un ek ediyoruz lakin denetimli halde.
- Minik yuvarlaklar elde ediyoruz ve ortalarıni minik minik parmak izi çıkacak formda biçim veriyoruz.
- Şekillenen hamurlar kenarda beklerken biz ıspanağı güzelce yıkıyoruz doğruyoruz ve kaynar suda bir iki dakika hafif ölene kadar başlıyoruz. Akabinde kevgire alıyoruz ve soğuyor. Suyunun tamamını sıkıyoruz ıspanakların.
- Sarımsakları eziyoruz. Zeytinyağı ve pul biberin döküyoruz. Harmanlıyoruz. Ocağa tencereye su koyuyoruz, içine bir tatlı kaşığı tuz atıyoruz. Su kaynamaya başlayınca hamurları bırakıyoruz ve suyun yüzüne çıkana kadar pişiriyoruz.
- Pişen topları kevgirle ıspanaklı harcın üzerine alıp harmanlıyoruz ve servise hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Ispanaklı Fellah Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















