Ispanaklı Erişte Lezzeti

Ispanaklı Erişte Lezzeti Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bağ ıspanak
- 2 su bardağı erişte
- 1 küçük kuru soğan
- Zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Ispanaklı Erişte Lezzeti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanakları tertemiz yıkayıp sirkeli suda bekletip, duruladıktan sonra iri iri doğrayalım ve suyu süzülsün diye kevgire alalım.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayalım. Karnıyarık tenceresi üzere yayvan bir tencere olursa yemeği denetim etmemiz daha kolay olacaktır.
- Zeytinyağı ile soğanı 3 dk kadar çevirip üzerine eriştemizi ekleyelim ve ikisini birlikte kavuralım.Pembeleşir üzere olacak erişteler.
- Sonra üzerine ıspanağımızı ekleyelim ve kavurmaya bi beş dakika daha devam edelim.
- Ispanak biraz suyunu bırakacaktır.
- Tuz ve karabiberi ekleyip karışımın üzerine iki su bardağı sıcak su ekleyelim.
- Erişteler suyu çekip pişene kadar orta ateşte ağzı kapalı bir biçimde pişirmeye devam edelim.
- Ara orta karıştıralım, isterseniz tam bu sırada bir tatlı kaşığı tereyağ da ekleyebilirsiniz isteğe bağlı.
- Piştikten sonra demleme için bi 5-7 dakika dinlendirelim yemeğimizi.
Sarımsaklı yoğurt ile ya da sade yoğurt ile servis edebilirsiniz. Sade halide çok lezzetli :).
Bu ortada mutfak alışkanlıklarımız farklı olabilir, ıspanak çok su saldıysa mesela içine koyacağınız sıcak su ölçüsünü azaltabilirsiniz.
Afiyet şifa olsun 🥰 💕.
Ispanaklı Erişte Lezzeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



