Ispanaklı Erişte Lezzeti

Ispanaklı Erişte Lezzeti Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bağ ıspanak
  • 2 su bardağı erişte
  • 1 küçük kuru soğan
  • Zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Ispanaklı Erişte Lezzeti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ıspanakları tertemiz yıkayıp sirkeli suda bekletip, duruladıktan sonra iri iri doğrayalım ve suyu süzülsün diye kevgire alalım.
  2. Kuru soğanı yemeklik doğrayalım. Karnıyarık tenceresi üzere yayvan bir tencere olursa yemeği denetim etmemiz daha kolay olacaktır.
  3. Zeytinyağı ile soğanı 3 dk kadar çevirip üzerine eriştemizi ekleyelim ve ikisini birlikte kavuralım.Pembeleşir üzere olacak erişteler.
  4. Sonra üzerine ıspanağımızı ekleyelim ve kavurmaya bi beş dakika daha devam edelim.
  5. Ispanak biraz suyunu bırakacaktır.
  6. Tuz ve karabiberi ekleyip karışımın üzerine iki su bardağı sıcak su ekleyelim.
  7. Erişteler suyu çekip pişene kadar orta ateşte ağzı kapalı bir biçimde pişirmeye devam edelim.
  8. Ara orta karıştıralım, isterseniz tam bu sırada bir tatlı kaşığı tereyağ da ekleyebilirsiniz isteğe bağlı.
  9. Piştikten sonra demleme için bi 5-7 dakika dinlendirelim yemeğimizi.

Sarımsaklı yoğurt ile ya da sade yoğurt ile servis edebilirsiniz. Sade halide çok lezzetli :).

Bu ortada mutfak alışkanlıklarımız farklı olabilir, ıspanak çok su saldıysa mesela içine koyacağınız sıcak su ölçüsünü azaltabilirsiniz.

Afiyet şifa olsun 🥰 💕.

Ispanaklı Erişte Lezzeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Herkesin Tarif Sorduğu Dereotlu Poğaça
Kakaolu Çatlak Kurabiye
Pizza
Hamur Açmadan Su Böreği Tarifi (Videolu)
Çıtır Börek Tarifi
Hindistan Cevizli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet