Ispanaklı En Kolay Börek

Ispanaklı En Kolay Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet maya (kuru maya kullandım)
- 1 adet yumurta sarısı
İç gereçler;
- Yarım kg ıspanak
- 1 adet soğan
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Hamur ortalarına sürmek için;
- Sıvı yağ
Ispanaklı En Kolay Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanaklar yıkanır ve doğranır.
- Soğanlar ince doğrayın ıspanaklara ekleyin.
- Baharatlar da eklenir ve iç harcımız hazır (ıspanakları soğanla birlikte kavurmayalım ki sulanmasın)
- Hamur materyalleri yumuşak bir formda yoğurmaya başlanır. Yarım saat dinlendirelim.
- Hamurdan kesimler halinde alalım un ile birlikte açalım.
- Açtığımız yufkalara sıvı yağ sürelim.
- Ispanak harcımızdan yayalım yufkalara.
- Rulo biçiminde yahut gül halinde şekillendirelim.
- Tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Dilerseniz üstüne susam yahut çörekotu serpiştirin. Acemi böreği olağanüstü oldu. Tavsiye ederim. Afiyet olsun. 😉
Ispanaklı En Kolay Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


