Ispanaklı Dilim Börek
Ispanaklı Dilim Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 500 gr ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- Peynir
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- 200 grm lor
Sosu için;
- 50 gr margarin
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Haşhaş
Ispanaklı Dilim Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yufkamızı tek kat tezgaha seriyoruz ,üzerine 50 gram erittiğimiz margarini, bir su bardağı sütü, yarım çay bardağı sıvı yağını derin bir kap içerisinde karıştırarak sosunu hazırlıyoruz.
- Ispanakları ve soğanı doğrayıp üzerine lor peynirini baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız sosun bir kısmını yufkanın üzerine her yerine gelecek biçimde döküyoruz ,daha sonra hazırladığımız ıspanaklı iç harcını yufkamızın üzerine yerleştiriyoruz.
- Üzerine tek kat yufka ekliyoruz yeniden sosumuzdan her yerine sürerek çok sıkı olmadan kalın bir rulo haline getiriyoruz.
- Yufkayı daha sonra üç parmak kalınlığında dilimleyerek börekleri kesiyoruz, birebir süreci öteki 2 yufka içinde tekrarlıyoruz ve kestiğimiz börekleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı haşhaş çokça serperek 180°fırın yaklaşık 35 dakika pişiriyoruz deneyecek olan herkese afiyet olsun😋.
Ispanaklı Dilim Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







