Ispanaklı Börek
Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet taze yufka
Sosu için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- Yarım su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sirke
İç harcı için;
- 500 gram ıspanak
- 3 adet taze soğan
- Yarım çay bardağı zeytin yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanakları yıkadıktan sonra ince doğrayın taze soğanları incecik doğrayıp üzerine ek edip zeytinyağ ve baharatlarını ekleyip harmanlayıp kenara alın.
- Sosu için gerekli materyalleri güzelce çırpın.
- İlk yufkayı tezgaha serin üzerine sosdan çokça sürün ikinci yufkayı da üzerine serip tekrar sosdan çokça sürün.
- Yufkayı ortadan enine ve uzunluğuna dört eşit modüle bölün.
- Yufkanın geniş kısmına ıspanaklı harçtan koyup çok sıkı olmayacak halde rulo halinde sarıp üç kısımlarını içe gerçek katlayın.
- Fırın kağıdı serili tepsiye dizelim.
- Diğer yufkalarada tıpkı süreci yapıp bitirelim.
- Kalan sostan üzerlerine çokça sürüp evvelden ısıtılmış 190 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar 40-45 dakika pişirelim afiyet şifa olsun 👌👌👌.
Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















