Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo yufka
- 2 bağ ıspanak
- 2 adet soğan
- 1 kase lor peyniri
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yeteri kadar tuz
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları zeytinyağında kavurup doğranmış ayıklanmış ıspanaklarımızı ekliyoruz biraz kavrulduktan sonra baharatlarını ve tuzu ekleyip altını kapatıyoruz ve lor peynirini ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Sosu için gerekli gereçleri homojen kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Yufkalarımızı ikiye bölüp sosumuzu gezdiriyoruz ve geniş kısmına harcımızdan ekliyoruz ve sarmaya başlıyoruz gül halini veriyoruz.
- En son kalan sosu tüm böreğin üzerine ek edelim. 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.
Deneyeceklere afiyet olsun ☺️🤍
Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
