Ispanak Yemeği

Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük kesim tereyağ
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Pulbiber

Su bardağı ölçüm: 200 ml

Çay bardağı ölçüm: 100 ml

Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanaklarımı karbonatlı sularla yıkadım.
  2. Yemeklik doğradığım soğanlarımı sıvı yağda kavurdum.
  3. Kavrulan soğanlarımın üzerine bir modül tereyağ ekleyip eriyene kadar yine kavurdum.
  4. Üzerine salçamı da döküp kokusu çıkana kadar karıştırdıktan sonra ıspanaklarımı ekledim ve karıştırdım.
  5. Ölen ıspanaklarım üzerine 5 su bardağı sıcak suyu döktüm.
  6. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırdım.
  7. Suyum kaynayınca yıkadığım pirinçlerimi de ekleyip kısık ateşte yemeğimi orta ara karıştırarak pişirdim.
  8. Pişen yemeğimi 10 dk dinlendirdim.
  9. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis ettim.

Ispanak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancarlı Pankek (Bayılacaksınız Hem Çok Vitaminli Hem Lezzetli)
Fırından Kabak Tatlısı
Vişne Jöleli Muhallebi
Dondurmalı İrmik Helvası (Birebir Ölçülü)
Proteinli Pankek
Tarçınlı Damla Çikolatalı Küflü Kurabiye
Hdabla | © 2025 |