Ispanak Yemeği
Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 küçük kesim tereyağ
- 5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Pulbiber
Su bardağı ölçüm: 200 ml
Çay bardağı ölçüm: 100 ml
Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanaklarımı karbonatlı sularla yıkadım.
- Yemeklik doğradığım soğanlarımı sıvı yağda kavurdum.
- Kavrulan soğanlarımın üzerine bir modül tereyağ ekleyip eriyene kadar yine kavurdum.
- Üzerine salçamı da döküp kokusu çıkana kadar karıştırdıktan sonra ıspanaklarımı ekledim ve karıştırdım.
- Ölen ıspanaklarım üzerine 5 su bardağı sıcak suyu döktüm.
- Tuz ve karabiber ekleyip karıştırdım.
- Suyum kaynayınca yıkadığım pirinçlerimi de ekleyip kısık ateşte yemeğimi orta ara karıştırarak pişirdim.
- Pişen yemeğimi 10 dk dinlendirdim.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis ettim.
Ispanak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













