Ispanak Yatağında Dana Külbastı

Ispanak Yatağında Dana Külbastı Tanımı İçin Malzemeler

Dana külbastı için;

  • 6 dilim bonfile
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı soya sosu (servis sırasında)

Ispanak yatağı için;

  • 500 gram taze ıspanak (ayıklanmış)
  • 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • 1 adet kırmızı kapya biber (minik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz

Garnitür için;

  • 1 avuç karnabahar çiçeği
  • 1 avuç brokoli
  • 1-2 adet havuç (parmak biçiminde doğranmış)
  • 6 adet mantar (sapları çıkarılmış)
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet çeri domates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Sunum için;

  • 1 adet yufka
  • Sıvı yağ

Ispanak Yatağında Dana Külbastı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Külbastının hazırlanması; bonfileler et döveceği ile dövüşerek külbastı haline getirelim. Etleri zeytinyağı, sarımsak, kekik, tuz ve karabiberle ovarak marine edelim ve en az 30 dakika buzdolabında dinlendirelim.
  2. Ispanak yatağının hazırlanması; tereyağı ve zeytinyağında soğan ve sarımsağı soteleyelim. Minik doğranmış kapya biberi ekleyelim ve 2-3 dakika kavuralım. Ispanakları ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim. Tuzunu ekleyelim.
  3. Garnitür sebzelerin hazırlanması; karnabahar, brokoli ve havucu hafif canlı kalacak halde 8-10 dakika haşlayalım. Yeşil biberleri, halka doğranmış kapya biberi ve mantarları yağda kızartalım.
  4. Mantarların içini yavaşça tuzlayalım ve zeytinyağı sürelim. İçlerini rendelenmiş kaşar peyniri ile dolduralım.
  5. 200 derece ısıtılmış fırında kaşar eriyene kadar fırınlayalım. Tüm zerzevat garnitürleri bir küvete koyalım. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirelim.
  6. Sunum için; bir tabağa ıspanağı alalım. Üzerine 2 modül külbastı koyalım. Yanına 2 adet kaşarlı mantarı, 1 adet yeşil biberi koyalım.
  7. 2 adet ikiye bölünmüş çeri domatesi, kapya biberi ve haşlanmış zerzevatları halka halinde yağda kızartılmış yufkanın içine yerleştirelim.
  8. Son olarak külbastının üzerine soya sosunu gezdirelim. Afiyet olsun.

Ispanak Yatağında Dana Külbastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magnolia Tarifi (Yumurtasız, Kremasız)
Ev Yapımı Çemen
Patatesli Pırasa Graten
Şekerpare
Nefis Kurutulmuş Bamya Yemeği
Tavuklu Milföy Çanağı
Hdabla | © 2025 |