Ispanak Yatağında Balık

Ispanak Yatağında Balık Tanımı İçin Malzemeler
Ispanak yatağı için;
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Diğer materyaller;
- 2 adet palamut (fileto)
- 2 adet soğan
- 1 adet limon
- Tereyağ
- Tuz
Ispanak Yatağında Balık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanağı güzelce yıkayıp doğrayalım.
- Yağda kavurduğumuz soğanın üzerine ıspanakları koyalım tuzunu katıp kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirelim.
- Balığın kılçıklarını güzelce temizleyelim. ( buzdolabında biraz dondurursak daha kolay temizlenir )
- Yağlı kağıdı ortadan keselim.
- Balıkları gerili önlü tuzlayıp kağıda yerleştirin.
- Üzerine halka halinde kestigimiz limon ve soğanları koyun ve tereyağını birkaç modül olacak formda üzerine dizin .
- En son kağıdı kapatıp 200 derece alt üst ayarda yaklaşık 20 dakika pişirelim.
- Ispanakları borcama yayın ben tekli kalıp kullandım borcama dizebilirsiniz sorun olmaz.
- Üzerine fırından çıkarttığımız balıkları dizelim.
- Dikkatli çıkartalım buharla piştiği için parçalanmasın. Fırına tekrardan koyalım bu sefer fanlı ayarı açalım üzeri kızarana kadar bekletelim. Afiyet olsun çok lezzetli oldu.
Ispanak Yatağında Balık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



