Ispanak Kavurma (Haşlamadan)
Ispanak Kavurma (Haşlamadan) Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı silme biber salçası
Ispanak Kavurma (Haşlamadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanaklar yıkanıp doğranır. Süzülmesi için bir saat kadar süzgeçte bekletilir (suyunu bırakması açısından önemli).
- Yağ uygun bir tavaya alınır. Isındıktan sonra doğranmış soğan eklenir, 1-2 dk karıştırılır.
- Salça ek edilerek karıştırılmaya devam edilir.
- Ispanaklar eklenir. Birinci etapta karıştırılmaz. 5 dk sonra karıştırılarak yavaşça alt üst edilir. Kapak kapanmamalı ve orta ateşte pişirilmelidir.
- Suyu büsbütün çekildikten sonra ocaktan alınır. Bu süreçte sık olmamak kaydıyla ıspanaklar ezilmeden orta ara karıştırılmalıdır.
Ispanak Kavurma (Haşlamadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













