Ispanak Graten

Ispanak Graten Tanımı İçin Malzemeler
Alt taban için :
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- Tuz
İç harcı için :
- 1 kilo ıspanak
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
Beşamel sos :
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için :
- Kaşar peyniri
Ispanak Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ben porsiyon olarak hazırladığım için patatesi haşlayıp püre olarak kullanmayı tercih ettim. Siz fırın tepsisinde yapacaksanız püre yahut dilimleyip fırınlanmış formda yapabilirsiniz.
- Derin bir tencereye patatesi alıp haşlayalım.
- Haşlanan patatesin içerisine tereyağ ekleyip ezelim(robottan geçirebilirsiniz) daha sonra sütü ve tuzunu ekleyelim.
- Kaselerimize hisse edelim.
- Doğradığımız biberleri ve soğanı kavuralım(soğanı unuttuğum için ben sonradan ekledim).
- Kavrulan biberlerin içerisine temizlenmiş ıspanakları ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Kavrulan harcımıza baharatlarımızı ekleyelim ve kaselerimize hisse edelim.
- Sos tenceremize tereyağ koyalım ve unumuzu ekleyip kokusu çıkana kadar unu kavuralım.
- Kavrulan una yavaş yavaş sütü ekleyip karıştıralım.
- Tuzunu ve karabiberini atalım.
- Kaselerimize hisse edelim.
- Hazırlanan kaselerin üzerine kaşar peyniri rendeleyelim ve yüzü kızarana kadar fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Ispanak Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





