İslim Kebabı Tarifi

İslim Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

Köfte harcı için:

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı ekmek içi (galeta unuda olur)
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz biber
  • Tuz
  • Maydanoz

Dışı için:

  • 5-6 tane patlıcan

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Su
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Üzeri için:

  • Domates
  • Biber

İslim Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel köfte harcımızı yapıyoruz. Köfte harcımız için 500 gram kıymanın içerisine yumurta,ekmek ici,soğan,sarımsak, maydanoz ve baharatlarımızı ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  2. Daha sonra patlıcanlarımızı soyup daha sonra ince ince dilimliyoruz.
  3. Ardından doğradığımız patlıcanların üzerine biraz tuz biraz yağ ekerek güzelce harmanlıyoruz.
  4. Harmanladığımız patlıcanlarımızı az bir yağda güzelce kızartıyoruz önlü artlı olacak bir halde.
  5. Patlıcanları kızarttıktan sonra ise köftelerimizi şekillendirip onları kızartmaya geçiyoruz.
  6. Kızarttığımız köfteleri patlıcan etrafına sarıyoruz ve kürdan yardımıyla destekliyoruz. Ve üzerine dilimlediğimiz domates ve biberlerden yerleştiriyoruz.
  7. Domates de hoşları yerleştirdikten sonra tavanın içine birazcık sıvı yağ ek ediyoruz.
  8. İlave ettiğimiz sıvı yağının içerisine bir yemek kaşığı salçamızı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
  9. Kavurduğumuz salçanın üzerine ise suyumuzu ekliyoruz ve kaynayana kadar bekletiyoruz.
  10. Kaynadıktan sonra ise sardığımız patlıcanların üzerine suyu ekleyip fırında pişirmeye başlıyoruz.
  11. Fırında pişen patlıcanlarımızı dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İslim Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancar Salatası (Yoğurtlu)
5 Dakikada Mutluluk Pastası
Yağsız Karnıyarık
Güveçte Patlıcan Kebap (Calla)
Sponful (Kaşık Tatlısı) Tarifi
Pratik Tortilla Fındık Lahmacun
Hdabla | © 2025 |