İslim Kebabı Tarifi
İslim Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Köfte harcı için:
- 500 gr kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı ekmek içi (galeta unuda olur)
- Karabiber
- Pul biber
- Toz biber
- Tuz
- Maydanoz
Dışı için:
- 5-6 tane patlıcan
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Su
- Tuz
- Sıvı yağ
Üzeri için:
- Domates
- Biber
İslim Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel köfte harcımızı yapıyoruz. Köfte harcımız için 500 gram kıymanın içerisine yumurta,ekmek ici,soğan,sarımsak, maydanoz ve baharatlarımızı ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Daha sonra patlıcanlarımızı soyup daha sonra ince ince dilimliyoruz.
- Ardından doğradığımız patlıcanların üzerine biraz tuz biraz yağ ekerek güzelce harmanlıyoruz.
- Harmanladığımız patlıcanlarımızı az bir yağda güzelce kızartıyoruz önlü artlı olacak bir halde.
- Patlıcanları kızarttıktan sonra ise köftelerimizi şekillendirip onları kızartmaya geçiyoruz.
- Kızarttığımız köfteleri patlıcan etrafına sarıyoruz ve kürdan yardımıyla destekliyoruz. Ve üzerine dilimlediğimiz domates ve biberlerden yerleştiriyoruz.
- Domates de hoşları yerleştirdikten sonra tavanın içine birazcık sıvı yağ ek ediyoruz.
- İlave ettiğimiz sıvı yağının içerisine bir yemek kaşığı salçamızı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz salçanın üzerine ise suyumuzu ekliyoruz ve kaynayana kadar bekletiyoruz.
- Kaynadıktan sonra ise sardığımız patlıcanların üzerine suyu ekleyip fırında pişirmeye başlıyoruz.
- Fırında pişen patlıcanlarımızı dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
İslim Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















