İslim Kebabı

İslim Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • Kızartmak için sıvı yağ

Köftesi için;

  • 300 gr kıyma
  • 1 ince kıyılmış kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Taco baharatı
  • 1-2 yemek kaşığı galeta unu
  • Bir ölçü ince kıyılmış maydanoz

(baharat ölçülerini kendi damak zevkinize nazaran az yada çok ekleyiniz o yüzden ölçü vermiyorum)

Üzeri için;

  • Yeteri kadar biber ve domates dilimleri

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

İslim Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patlıcanları yıkayıp ince dilimler halinde keselim ve tuzlu suda yaklaşık yarım saat bekletelim.
  2. Patlıcanlar beklerken köftesini hazırlayalım ve dinlenmesi için dolaba kaldıralım.
  3. Suda bekleyen patlıcanları yıkayalım ve havlu peçete yada pak bez ile yeterlice kurulayalım.
  4. Sonra kızartmak için tavaya yağı alalım ısınan yağın içine patlıcanları tek tek hafifcene kızarlatım ve fazla yağını alması için peçete üzerine alalım, bu formda tüm patlıcanları kızartalım.
  5. Sonra hazırlanan köfteleri hafifcene kızartalım dileyen çiğden de yapabilir.
  6. Sonra 2 patlıcanı alalım artı biçiminde koyalım, ortasına köfte koyalım ve her bir tarafından katlayıp kapatalım.
  7. Üzerine domates ve biber koyup kürdanla sabitleyelim ve fırın kabına alalım.
  8. Hepsini bu biçimde yapıp üzerine sosunu dökelim ve evvelden ısınmış 180°lik fırında domates biberler kızarana kadar yaklaşık 30-40 dk bekletelim. Müddet sonunda servis edebiliriz, deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim afiyet olsun.

İslim Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gözleme Tarifi
Robotta Çiğ Köfte 15 Dakikada Hazır
Tek Hamur 3 Kurabiye
İzmir Bomba Böyle Yapılır (Videolu)
Kaymaklı Pamuk Poğaça
Patlıcan Oturtma (Ocakta)
Hdabla | © 2025 |