İslim Kebabı
İslim Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 300 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı ufalanmış ekmek içi
- 1 adet ince doğranmış soğan / rendelenmiş soğan kullandım
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kimyon, karabiber ve tuz
- Köfte baharatları
- 3 adet kemer patlıcan
- 4 adet çeri domates
Salçalı sos için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz ve sıcak su
Sabitlemek için kürdan
İslim Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte için; tüm materyalleri yoğurma kabına alıp yoğurdum.
- Köfte hamurumu 2 saat buzdolabında dinlendirdim.
- Patlıcanlarımı uzunlamasına kesip, tuzlu suya bıraktım.
- Dinlendirdiğim köfte hamurumu dolaptan çıkarıp, elimle haller verdim.
- Önce köftelerimi daha sonra da patlıcanlarımı kızarttım.
- Daha sonra patlıcanları artı halinde bir tabağa serdim ve ortasına köfteleri yerleştirdim.
- Patlıcanlarımın uzunluğuna nazaran iki ya da bir adet köfte yerleştirerek karşılıklı kenarlarından kapatıp üzerine domates ve kürdanı sabitledim.
- Daha sonra borcama aldığım kebabıma salçalı su ek ettim ve 200 derece fırında yarım saat pişirdim.
İslim Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













