İslim Kebabı

İslim Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 7 adet patlıcan
- Kızartmak için sıvı yağ
Köftesi için;
- 500 gram az yağlı kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber ( damak zevkinize nazaran fazlalaştırıp eksiltebilirsiniz
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Açmak için;
- 1,5 bardak su
Üzeri için;
- 2 adet domates
İslim Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel patlıcanları alacalı bir halde soyuyoruz.
- Büyükçe bir kabının içine su doldurup biraz tuz atıyoruz soyduğumuz patlıcanları uzun uzun halde şerit halinde kesiyoruz, tuzlu suyun içinde bekletiyoruz kararmaması için.
- Köftemizi hazırlıyoruz ,yumurtamızı ,tuzumuzu ve galeta unumuzu atıyoruz ,güzelce yoğuruyoruz ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kenarda dinlendiriyoruz.
- Sıvı yağ derin bir tencereye alıyoruz ,ısındıktan sonra patlıcanları biraz yumuşayana kadar kızartıyoruz .
- Peçete serdiğimiz bir tepsi üzerine alıyoruz fazla yağ orada kalıyor.
- Daha sonra da köftelerimizi çok hafif kızartıyoruz onlar da bir tabağa alıp birleştirmek için başka adıma geçiyoruz.
- Patlıcanları artı biçiminde koyuyoruz ortalarına köfteye yerleştirip bir sağdan bir soldan kapatıyoruz.
- Üzerine kürdan yardımıyla domates yerleştiriyoruz ve sabitlemiş oluyoruz derin fırın kabına yan yana çiziyoruz .
- Salçayı suyuyla karıştırıp açtıktan sonra üzerine ek ediyoruz ,sonra 200° fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz herkese afiyet olsun.
İslim Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











