Islama Köfte
Islama Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 4 bardak kemik suyu
- 6-7 dilim ekşi maya ekmeği
- 350 gr kıyma (dana ve kuzu)
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı galeta unu
- Baharatlar
- 7-8 adet yeşil biber
- 2-3 adet domates
Islama Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- öncelikle kemik suyu için kemiklerimizi haşlıyoruz istersek hazır da kullanabilirsiniz.
- Ekşi maya ekmeğimizi dilimlere ayıralım kenara koyalım.
- Köftemiz için kıymalarımızı kaba alalım, soğanımızı rendeleyip suyunu sıkıp ekleyelim, 1 çay bardağı galeta unu ve yarım bardak su ekleyelim, karabiber kimyon tuz ekleyip güzelce yoğuralım.
- Vaktimiz var ise dinlendirip biçimini o denli verelim şayet yoksa elimizde yuvarlak yapalım.
- Bir tavaya kemik suyu toz biber hazırlayıp ısınmaya bırakalım.
- Dilimlediğimiz ekmeklerimizi suya batırıp istersek tost makinesinde istersek tavada kızartalım.
- Köftelerimizi de kızartmaya başlayalım.
- Domates ve biberlerimizi de ister kızartalım ister tost makinesinde ızgara üzere pişirelim.
- Sonrasında kızaran ekmeklerimizi üstüne köftelerimizi yanlarına domates ve biberimizi alalım.
Şimdiden deneyecek olanlara afiyet şifa olsun ☺️.
Islama Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











