Islama Köfte

Islama Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 bardak kemik suyu
  • 6-7 dilim ekşi maya ekmeği
  • 350 gr kıyma (dana ve kuzu)
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Baharatlar
  • 7-8  adet yeşil biber
  • 2-3 adet domates

Islama Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. öncelikle kemik suyu için kemiklerimizi haşlıyoruz istersek hazır da kullanabilirsiniz.
  2. Ekşi maya ekmeğimizi dilimlere ayıralım kenara koyalım.
  3. Köftemiz için kıymalarımızı kaba alalım, soğanımızı rendeleyip suyunu sıkıp ekleyelim, 1 çay bardağı galeta unu ve yarım bardak su ekleyelim, karabiber kimyon tuz ekleyip güzelce yoğuralım.
  4. Vaktimiz var ise dinlendirip biçimini o denli verelim şayet yoksa elimizde yuvarlak yapalım.
  5. Bir tavaya kemik suyu toz biber hazırlayıp ısınmaya bırakalım.
  6. Dilimlediğimiz ekmeklerimizi suya batırıp istersek tost makinesinde istersek tavada kızartalım.
  7. Köftelerimizi de kızartmaya başlayalım.
  8. Domates ve biberlerimizi de ister kızartalım ister tost makinesinde ızgara üzere pişirelim.
  9. Sonrasında kızaran ekmeklerimizi üstüne köftelerimizi yanlarına domates ve biberimizi alalım.

Şimdiden deneyecek olanlara afiyet şifa olsun ☺️.

Islama Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Kurabiye
Bademli Tart
Kuru Domatesli Kuru Fasülye
Napoliten Soslu Spagetti Makarna
Bayrama Yakışır Cevizli Kadayıf Sarma
Yumuşacık Kakaolu Tart Pasta
Hdabla | © 2025 |