Islak Soslu Nutellalı Kek
Islak Soslu Nutellalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kakaolu kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 5 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Islak sos (nutellalı) için;
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nutella
- ½ (yarım) su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Islak Soslu Nutellalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri mikserle yaklaşık 5 dakika çırp. Karışım mayonez kıvamına gelmeli ve üzerinde ufacık baloncuklar oluşmalı. Ardından yağı yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam et.
- Yağ karışınca, tıpkı halde sütü de çırparak ekle. Artık mikseri bırakıyoruz.
- Kuru gereçleri farklı bir kapta çırpma teli ile karıştır.
- Bu karışımı bir tel süzgeç yardımıyla eleyerek, sıvı karışımın içine etaplı olarak ekle.
- Karıştırma sürecini spatula ile, dıştan içe gerçek ve yavaş yavaş yap. Mikser asla kullanılmamalı.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında, alt-üst ayarda (fanlı) yaklaşık 40–45 dakika pişir. Birinci 30 dakika fırının kapağını açma; sonra kürdan testiyle pişip pişmediğini denetim edebilirsin.
- Sosun hazırlanışı için; süt ve kakaoyu küçük bir tencerede karıştırarak ısıtmaya başla. Kaynama noktasına gelmeden hemen önce ocağı kıs, orta vermeden karıştır. Akabinde nutella ve tereyağını ekle.
- Malzemeler eriyip sos parlak ve akışkan kıvam aldığında yaklaşık 2 dakika kadar daha karıştır, sonra ocaktan al.
- Sosu dinlenmeye al fakat orta ara karıştır, üstü kabuk tutmasın diye.
- Final dokunuşu fırından çıkan sıcak kekin üzerine sosu yavaşça dök. Kek sosu içine çeke çeke tam bir ıslak kek kıvamı alacak.
Islak Soslu Nutellalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






