Islak mı Islak Kek

Islak mı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • Kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Sos için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su br sıvı yağ

Islak mı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak sos ile başlıyoruz bütün sos gerecini bir tencereye alacak karıştırıyoruz; bu formda karıştırarak pişiriyoruz, bir iki taşım kaynasın kâfi çok kaynamaya gerek yoktur ,sonumuzu kenara alalım beklesin.
  2. Gelelim keke; öncelikle şeker ve yumurtayı uygunca Özleşene kadar çırpıyoruz.
  3. Daha sonra süt ve sıvı yağ ekliyoruz karıştıyoruz.
  4. Sonrasında kakao ve kabartma tozunu ekliyoruz tekrar karıştıralım.
  5. En son unu ekliyoruz karıştırıyoruz. Kekimizi 180°c de 30 dk pişirelim.
  6. Pişen kekimizi 10 dk dinlendirdikten sonda dilimleyelim ki sosu içine alsin ortalarına aksın nefis oluyor. Sosumuzu üzerine gezdirelim 2 saat dinlenmeye alıyoruz kekimiz hazır afiyetler olsun 💫🌸.

Islak mı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

3 Kaşık Tatlısı Pratik Tarifler sütlü Tatlı
Misket Köfteli Bezelye Yemeği
Airfryer Tavuk Kanat
Muzlu Köstebek Pasta
Pesto Soslu Makarna
Portakallı Kahveli Smothie
Hdabla | © 2024 |