Islak Kurabiye (Şerbeti Kaynatılmıyor)
Islak Kurabiye (Şerbeti Kaynatılmıyor) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
- 1 su bardağı toz şeker
Şerbeti için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Bulamak için;
- Hindistan cevizi
Islak Kurabiye (Şerbeti Kaynatılmıyor) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün materyalleri katarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Cevizden biraz daha küçük modülleri kopararak yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
- Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında yaklaşık 25 ila 30 dakika ortası denetimli bir formda pişiriyoruz.
- Kurabiyeler pişerken biz şerbetimizi ayarlıyoruz, bir kaseye şeker ve suyu alıp şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz .
- Kurabiyelerimiz piştikten sonra çabucak fırından çıkartıp sıcaklığı geçmeden çabucak şerbete atıyoruz.
- Çatal yardımıyla şerbeti emmesini sağlıyoruz, yaklaşık on saniye kadar tuttuktan sonra hindistan cevizimizde bulayıp servise hazır hale getiriyoruz,afiyet olsun.
Islak Kurabiye (Şerbeti Kaynatılmıyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










