Islak Kurabiye

Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket eritilmiş margarin (250 gram, ılık olacak)
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un (ben 3, 5 su bardağı kullandım)

Şerbeti için;

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1,5 su bardağı su

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı tozu

Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur yoğurma kabına un hariç bütün materyaller ekleyelim ve el yardımı ile şekerin erimesi sağlanır (isteyen robottan yapabilir ).
  2. Daha sonra unumuzu denetimini biçim ekleyelim eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılır.
  4. Top formu verelim yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Bu süreç hamur bitene kadar tekrarlayalım.
  5. Kurabiyeler evvelce ısıtılmış 180 derecede üzerileri çatlayana kadar pişirelim. (25-30 dakika.)fırınlar ortasında pişme müddeti değişiklik gösterebilir.
  6. Şerbetimiz için; geniş ve derin bir kapta bir toz şeker ve su eklenir, karıştırılır. Şekerin erimesi sağlayalım.
  7. Fırından pişen kurabiyeler alınan sıcak haliyle tek tek şerbete batıralım. 1 dakika bekletilip şerbetten alalım.
  8. Üzerileri hindistan cevizi antep fıstığı tozu batırılır.  Sonra servis tabağına dizilelim afiyet olsun. 😋.

Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kalpli Kurabiye
Limonlu Haşhaşlı Kek
Tahinli Kurabiye
Tahin Ekmek
Enginar Tarifi
Ciğer Kavurma
Hdabla | © 2025 |