Islak Kurabiye
Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında, yaklaşık 8 kaşığı)
- 1 su bardağından iki parmak eksik olacak halde şeker (dilerseniz pudra şekeri de kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel servetimizi hazırlayalım. Bunun için ufak bir tencerede su ve şekeri kaynatalım.
- Kaynamaya başlayınca birkaç dakika daha bekleyip altını kapatalım.
- Yoğurma kabına tereyağı ve şekeri alıp karıştıralım.
- Daha sonra kalan tüm materyalleri ekleyip ele yapışmayacak bir kıvam elde edelim.
- Kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
- Kurabiyeleri evvelce ısıttığımız 200 derece fırında 10 dakika pişirelim.
- Fırından çıkardığımız kurabiyelerin birinci sıcağı çıkınca şerbeti üstüne dökelim (dilerseniz her tarafı ıslanacak formda batır çıkar da yapabilirsiniz) bu adımda kurabiyeler sıcak şerbet ılık olmalı. Afiyet olsun.
Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













