Islak Kurabiye

Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin yahut tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker
  • Alabildiği kadar un (ben yaklaşık dört su bardağı un kullandım)

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarini eritip ılıtalım.
  2. Karıştırma kabına tozşeker kabartma tozu yumurta ve kakaoyu ekleyelim.
  3. Çırpma teli ile un hariç tüm materyallerimizi karıştıralım.
  4. Unu eleyerek ölçülü ekleyelim.
  5. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar halinde dizelim.
  7. Önceden işitilmiş 170 derecelik fırında yaklaşık 15- 20 dakika kadar pişirelim.
  8. Şerbet için su ve şekeri ocağa alalım kıvam alana kadar kaynatalım.
  9. Şerbet ılık kurabiye sıcak olacak halde pişen kurabiyeleri şerbete daldıralım.
  10. Ben bu süreci üç kez tekrarladım.
  11. Kalan şerbeti kurabiyelerin üzerinde gezdirelim.
  12. Üzerine hindistan cevizi ya da dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyet olsun.

Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bal Parmak Tatlısı
Sushi- Ev Yapımı
Artan Keklerden Kahve Yanına İkramlar
Körili Ve Sütlü Makarna
Saray Helvası
Patlıcan Salatası
Hdabla | © 2025 |