Islak Kek (Sıcak Soslu)

Islak Kek (Sıcak Soslu) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Sosu için;
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek (Sıcak Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri uygunca çırpalım.
- Ardından süt, sıvı yağ, kakao,kabartma tozu ve unu ekleyip güzelce çırpalım.
- Yağlanmış borcama döküp 180° de 20 -25 dk denetimli pişirelim.
- Kek pişerken sosu için süt, sıvı yağ, şeker ve kakaoyu bir sos tenceresine alıp kaynatalım.
- Keki fırından çıkardıktan sonra birinci sıcağı çıkınca dilimleyelim ve sıcak sosu üzerine dökelim soğuyunca servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Islak Kek (Sıcak Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



