Islak Kek (Şekersiz Sayılır)

Islak Kek (Şekersiz Sayılır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yumurtaları çırpmak için 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 orta uzunluk havuç
  • Yarım çay bardağı pekmez yada hurma özü
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yaklaşık 1 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı doğranmış badem yada ceviz
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi

Islak Kek (Şekersiz Sayılır) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce yumurtaları şekerle köpürene kadar çırpıyoruz, üzerine sıvı yağ ve pekmezi döküp, tekrar karıştırıyoruz.
  2. Üzerine unu, kabartma tozunu birlikte eleyerek ilave ediyoruz karıştırıyoruz havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyip, onu da karıştırıp, kalıba döküyoruz.
  3. Bademler bu evrede eklenirse çok tabana çökmez hafif bir karışmıyoruz çok üstte kalıp yanmasınlar diye.
  4. 170 derecede evvelden ısıtılmış fırında denetimli pişiriyoruz benim yaklaşık 20 dk fln sürdü fırından fırına değişebilir.

Afiyet olsun 🙏🏻

Islak Kek (Şekersiz Sayılır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Tarator
Muzlu Rulo Pasta
Lokanta Usulü Altın Mercimek Çorbası
Rulo Börek
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği
Diyet Smoothie
Hdabla | © 2025 |