Islak Kek ( Popit Kalıbında)

Islak Kek ( Popit Kalıbında) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
Sosu için;
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı tozşeker
- 3 yemek kaşığı kakao
Islak Kek ( Popit Kalıbında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri en az 5 dakika çırpalım.
- Sıra ile evvel sıvılar süt, sıvı yağ ekleyin, çırpmaya devam ettikten sonra kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek ekleyip bir çeşit çırpalım.
- Margarin ile yağlanmış kek kalıbına döküp 175 derece fırında denetimli halde pişirelim.
- Sos materyallerini tencereye alalım.
- Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 5 dakika daha kaynatalım.
- Kek fırından çıktıktan 10 dakika sonra sıcak sosu üzerine dökelim.
- Bir kaç saat kesinlikle dinlendirelim. Vakit varsa 1 gece beklediğinde çok daha hoş oluyor.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyin.
Deneyecek olanlara.Afiyet olsun.
Islak Kek ( Popit Kalıbında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







