Islak Kek (Dikdörtgen Borcam Ölçüsünde)

Islak Kek (Dikdörtgen Borcam Ölçüsünde) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
Sosu için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
Islak Kek (Dikdörtgen Borcam Ölçüsünde) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve toz şekeri şeker eriyene kadar çırptıktan sonra sıvı yağ ve sütü de ek edip çırpıyoruz.
- Daha sonra un ,kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Borcamı katı yağ ile yağlamayı tavsiye ederim.
- 180 derece ısıttığımız fırında fansız olarak yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
- Fırın ısındıktan sonra ben 160 derecede pişirmeyi tavsiye ederim.
- Keki fırına koyduktan sonra sosumuzu hazırlayıp ocakta pişiriyoruz.
- Kaynayınca altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz orta ara karıştırıyoruz.
- Kekimizi kürdan denetimiyle pişirdikten sonra birinci sıcağı çıkınca dilimleyip ılınmış yahut soğumuş olan sosumuzu döküp soğuktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Islak Kek (Dikdörtgen Borcam Ölçüsünde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


