Islak Kek Derdine Son Kendiliğinden Islak Gibi Nemli Browni Kek

Islak Kek Kaygısına Son Tabiatıyla Islak Üzere Nemli Browni Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram eritilmiş ılımış margarin
- 2 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
- 1 su bardağı dolusu tepeleme toz şeker
- 1 çay bardağı dolusu oda sıcaklığında bekletilmiş süt
- 1 çay bardağı dolusu oda sıcaklığında bekletilmiş yoğurt
- 1,5 su bardağı dolusu un
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 çay bardağı dolusu dövülmüş ceviz yada fındık
Islak Kek Sıkıntısına Son Bizatihi Islak Üzere Nemli Browni Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir karıştırma kabına yumurtayı, sütü,yoğurdu ve eritilmiş ılımış tereyağı koyup toz şekerini koyup mikserle uygunca çırpın.
- Bu ortada fırını 170 dereceye ayarlayalım ki evvelce ısınsın.
- Karıştırılan sıvı karışıma unu, vanilya, kabartma tozunu ve kakaoyu koyup son sefer çırpın.
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz yada fındık ekleyip spatulayla karıştırın.
- Hafif yağlanmış borcam tepsi yada baton kek kalıbına boşaltıp hafif bu türlü bi sallayalım ki kek hamurun içindeki kabarcıklar gitsin.
- Fırına atıp denetimli olarak kürdan testiyle denetim ederek pişirelim. Dikkat edelim çok fazla fırında tutmayalım üzeri kurumasın.
- Pişen keki fırından çıkarıp yalnızca 5 dakika bekletip sonra fotoğrafta gösterdiğim üzere üzerine bir kare tepsiyle yada pak bir bez örtüp 15-20 dakika dinlendirelim. Dinlenilen keki dilimleyerek çay yada kahvenin yanında afiyetle tüketebilirsiniz.
Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet şifa olsun😍😍.
Bi sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın☺️☺️☺️.
- Not; ben bu tanımda margarin kullandım isteyen tuzsuz tereyağı kullanabilir
- Tarifte kullanılan dövülmüş ceviz yada fındığı kek hamurun üzerinede serpip sonra pişirebilirsiniz..
- Arkadaşlar bu tanımda pişirme mühleti belirtmedim zira her fırının pişme müddeti farklıdır bu sebeble kürdan testiyle denetim edilerek pişirilecek…
Islak Kek Sıkıntısına Son Tabiatıyla Islak Üzere Nemli Browni Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













