Islak Kek (Daha Islağı Yok)

Islak Kek (Daha Islağı Yok) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 40 gram bitter çikolata (sütlü de olur)

Süslemek için;

  • Dövülmüş fındık, nar

Bardak ölçüm 200 ml

Islak Kek (Daha Islağı Yok) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker krema kıvamına gelip köpürene kadar mikserle uygunca çırpılır.
  2. Ardından sıvı yağ, süt eklenir mikser bırakılıp çırpıcı yardımı ile karıştırılır.
  3. En son katı materyallere geçilir.
  4. Kakao, un, kabartma tozu, vanilya eklenip çırpıcı yardımı ile karıştırılır.
  5. Yağlanmış borcama kek harcı dökülür. 170 derecelik fırında alt-üst ayarda kek denetimli pişirilir.
  6. Kek fırındayken sosu hazırlanır.
  7. Sos için çikolata hariç tüm gereçler uygun tencereye alınıp karıştırır ve altı açılır.
  8. Kaynamaya başlayınca altı kapatılır çikolata eklenir karıştırılır, kenara alınır.
  9. Fırından çıkan kek 5 dk sonra dilimlenir, sosu dökülür isteğe nazaran süslenir ve en az 2 saat dinlendirilir. Afiyet olsun🌹.

Islak Kek (Daha Islağı Yok) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zencefil Kürü
Ramazan Pidesi (Fırından Daha Lezzetli, Ev Yapımı Tarifi)
Soslu Patates Salatası (Videolu)
Puf Puf Mini Pizzalar
Makarna Salatası
Diyet Islak Kek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet