Islak Kek (Daha Islağı Yok)

Islak Kek (Daha Islağı Yok) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 40 gram bitter çikolata (sütlü de olur)
Süslemek için;
- Dövülmüş fındık, nar
Bardak ölçüm 200 ml
Islak Kek (Daha Islağı Yok) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker krema kıvamına gelip köpürene kadar mikserle uygunca çırpılır.
- Ardından sıvı yağ, süt eklenir mikser bırakılıp çırpıcı yardımı ile karıştırılır.
- En son katı materyallere geçilir.
- Kakao, un, kabartma tozu, vanilya eklenip çırpıcı yardımı ile karıştırılır.
- Yağlanmış borcama kek harcı dökülür. 170 derecelik fırında alt-üst ayarda kek denetimli pişirilir.
- Kek fırındayken sosu hazırlanır.
- Sos için çikolata hariç tüm gereçler uygun tencereye alınıp karıştırır ve altı açılır.
- Kaynamaya başlayınca altı kapatılır çikolata eklenir karıştırılır, kenara alınır.
- Fırından çıkan kek 5 dk sonra dilimlenir, sosu dökülür isteğe nazaran süslenir ve en az 2 saat dinlendirilir. Afiyet olsun🌹.
Islak Kek (Daha Islağı Yok) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







