Islak Kek (Çikolatalı)

Islak Kek (Çikolatalı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet kabartma tozu

Sos için;

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 130 gram çikolata (kuvertür)

Islak Kek (Çikolatalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta ve tozşeker beyaz kopuk üzere olana kadar çırpılır başka bütün sıvı gereçler eklenir.
  2. Toz materyaller karıştırılır süzgeçte elenerek eklenir.
  3. İyice karıştır yanmaz kağıt serdiğimiz tepsiye dökülür 170°’de fırında 20-25 dakika pişmeye bırakılır.
  4. Şimdi sosu yapalım çikolata hariç bütün materyaller tencereye alınır.
  5. Hafif kaynamaya başlayınca ocağın 6altı kapatılıp çikolata eklenerek çırpılır.
  6. Pişen kek tepsi aksi çevrilir dilimlere ayrılır çikolata sos her yerine bir kepçe yardımıyla düzgünce dökülür.
  7. Dileyen istediği üzere süsleyebilir ben hindistan cevizi kullandım. Bir gece dolapta bekletilirse daha hoş olur. Afiyet olsun.

Islak Kek (Çikolatalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Çikolatalı Krem Şokolo ️
Süt Helvası
Patlıcan Çanağında Glutensiz Pide
Kaşarlı Şerit Poğaça
Gelin Bohçası
5 Dakikada Hazırlanan Fırında Patlıcanlı Kıymalı Tepsi Yemeği (Videolu)
Hdabla | © 2025 |