Islak Kek (Çikolatalı)
Islak Kek (Çikolatalı) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 adet kabartma tozu
Sos için;
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 130 gram çikolata (kuvertür)
Islak Kek (Çikolatalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta ve tozşeker beyaz kopuk üzere olana kadar çırpılır başka bütün sıvı gereçler eklenir.
- Toz materyaller karıştırılır süzgeçte elenerek eklenir.
- İyice karıştır yanmaz kağıt serdiğimiz tepsiye dökülür 170°’de fırında 20-25 dakika pişmeye bırakılır.
- Şimdi sosu yapalım çikolata hariç bütün materyaller tencereye alınır.
- Hafif kaynamaya başlayınca ocağın 6altı kapatılıp çikolata eklenerek çırpılır.
- Pişen kek tepsi aksi çevrilir dilimlere ayrılır çikolata sos her yerine bir kepçe yardımıyla düzgünce dökülür.
- Dileyen istediği üzere süsleyebilir ben hindistan cevizi kullandım. Bir gece dolapta bekletilirse daha hoş olur. Afiyet olsun.
Islak Kek (Çikolatalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










