Islak Kek (Brownie Kıvamında)
Islak Kek (Brownie Kıvamında) Tanımı İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüsü 200 ml klasik su bardağı
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- Dikdörtgen borcam kullanacaksanız iki paket kabartma tozu ekleyin
Sosu için;
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Kaynarken eklemek için;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 40 gr sütlü tablet çikolata
Islak Kek (Brownie Kıvamında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak keki hazırlayın ,yumurta,toz şeker ve vanilyayı çırpın.
- Süt ve sıvı yağ ekleyip karıştırın.
- Kakaoyu,unu,kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin.
- Güzelce çırpın ,kare borcamı ekmek üstü katı yağ ile yağlayıp harcı dökün.
- Kek harcı olağan keklere nazaran epey sıvı görünecek panik yapmayın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, alt üst ayarda 20-25 dakika pişmeye bırakın.
- Kekin pişmesine beş, on dakika kala sosu hazırlayın.
- Sos için kakao,şeker,sıvı yağ ve sütü tencereye alın karıştırın bir iki taşım kaynatın kaynayan sosa tablet çikolata ve tereyağ ekleyip eriyene kadar karıştırın sos hazır
- Fırından çıkan keki çabucak sıcakken dilimleyin, kürdanla çokça delikler açın.
- Sıcak sosu, sıcak ve dilimlenmiş keke gezdirin kekin sosu çekmesi için orta ara borcamı hareket ettirebilirsiniz kek sosu çekip soğuyunca isteğe nazaran dondurma ile de servis edebilirsiniz 🔸.
- Dışı bol soslu, içi ıslak kek hazır 🍰

Islak Kek (Brownie Kıvamında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










