Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un+1 kaşık un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
Kekin sosu:
- 3 su bardağı süt (2 bardakta kâfi olur çok ıslak sevmiyorsanız)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 tepeleme kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri 4-5 dk çırpalım.
- Süt ve sıvı yağ ekleyip hafif karıştıralım.
- En son kuru materyalleri ekleyelim karıştıralım.
- Cıvık bir hamur olacak lakin telaşlanmayalım.
- Yumuşak kıvamı yakalamak için bu değerli.
- Dikdörtgen borcama döküp 170 derecede fansız ayarda pişirelim.
- Kekin sosu için tencereye tüm materyalleri alıp kaynatalım.
- Kaynayınca altını kapatalım.
- Sosuna bir paket bitter çikolata ekleyelim.
- Pişen kekin birinci sıcaklığı çıkınca dilimleyim. Ve kürdanla delikler açalım.
- Sıcak sos ve sıcak keki buluşturalım. 🍰🍰🍰 afiyet olsun herkese.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






