Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao (dark kakao kullandım)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Bir çay kaşığından az tuz

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpalım daha sonrasında un hariç bütün materyalleri kaba anladım onları da çırptıktan sonra unu denetimli bir biçimde kabımıza dökelim.
  2. Sıvı yağ ile yağladığımız tepsimize kek hamurumuzu dökelim, daha sonrasında 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında kekimizi pişirelim.
  3. Kekimiz piştikten sonra fırından çıkmasına yakın sosumuzu hazırlayalım. Bir su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, kakao ve bir çay kaşığı kadar tuzumuzu tencereye alalım hiç pürüz kalmayacak formda karıştıralım.
  4. Kaynadıktan 3-4 dakika daha fokurdadıktan sonra ocağın altını kapatalım 1-2 dakika kadar bekleyelim kürdan yardımı ile kekimizi denetim edelim.
  5. Piştiyse onu da fırından çıkaralım kek de ılık sos da ılık olacak halde sosumuzu kekimize dökelim.
  6. Kek sosu çektikten sonra üzerine hindistan cevizi dökebilirsiniz ceviz yahut fındık kırıkları dökebilirsiniz, meyve dilimleri de koyabilirsiniz servise hazır.

Afiyet olsun.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Kızartması
Kıbrıs Köftesi
Pratik Milföy Gözleme
Tek Hamurdan 6 Çeşit Kurabiye
Çerkez Böregi Velibah
Şekerpare
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet