Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao (dark kakao kullandım)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Bir çay kaşığından az tuz
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpalım daha sonrasında un hariç bütün materyalleri kaba anladım onları da çırptıktan sonra unu denetimli bir biçimde kabımıza dökelim.
- Sıvı yağ ile yağladığımız tepsimize kek hamurumuzu dökelim, daha sonrasında 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında kekimizi pişirelim.
- Kekimiz piştikten sonra fırından çıkmasına yakın sosumuzu hazırlayalım. Bir su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, kakao ve bir çay kaşığı kadar tuzumuzu tencereye alalım hiç pürüz kalmayacak formda karıştıralım.
- Kaynadıktan 3-4 dakika daha fokurdadıktan sonra ocağın altını kapatalım 1-2 dakika kadar bekleyelim kürdan yardımı ile kekimizi denetim edelim.
- Piştiyse onu da fırından çıkaralım kek de ılık sos da ılık olacak halde sosumuzu kekimize dökelim.
- Kek sosu çektikten sonra üzerine hindistan cevizi dökebilirsiniz ceviz yahut fındık kırıkları dökebilirsiniz, meyve dilimleri de koyabilirsiniz servise hazır.
Afiyet olsun.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

