Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığından biraz az tuz

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şeker ve yumurtayı bir kaba alarak köpürene kadar çırpalım.
  2. Üzerine sıvı yağ süt ve vanilyayı da ekleyip tekrar yeterlice çırpalım.
  3. Daha sonra kakao ve kabartma tozunu ve en son unumuzu da ekleyip karıştıralım.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk. Kadar pişirelim. (kontrollü pişirin benim fırınım 20 dk pişirdi).
  5. Kürdan testi ile piştiğini gördükten sonra fırından alalım, kekimiz soğurken bizde sosumuzu yapalım.
  6. Sosumuz için bütün gereçleri küçük derin bir tencereye alarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  7. Kaynadıktan sonra 3- 4 dk. Daha fokurdatıyoruz ve altını kapatıp ılımaya bırakalım.
  8. Kekimizi dilimleyip sosumuzu üzerine dökelim şahane bir tanım deneyen herkese afiyet olsun 👌

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köy Yoğurtlu Kek
Fırında Tavuklu Brokoli
Fermente Domates Turşusu (Videolu)
İçi Dolgulu Limonlu Cookie
Yoğurtlu Kuskus Salatası
Düdüklüde Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Pratik Ve Lezzetli) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |