Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığından biraz az tuz
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şeker ve yumurtayı bir kaba alarak köpürene kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ süt ve vanilyayı da ekleyip tekrar yeterlice çırpalım.
- Daha sonra kakao ve kabartma tozunu ve en son unumuzu da ekleyip karıştıralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk. Kadar pişirelim. (kontrollü pişirin benim fırınım 20 dk pişirdi).
- Kürdan testi ile piştiğini gördükten sonra fırından alalım, kekimiz soğurken bizde sosumuzu yapalım.
- Sosumuz için bütün gereçleri küçük derin bir tencereye alarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra 3- 4 dk. Daha fokurdatıyoruz ve altını kapatıp ılımaya bırakalım.
- Kekimizi dilimleyip sosumuzu üzerine dökelim şahane bir tanım deneyen herkese afiyet olsun 👌
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








