Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağında iki parmak eksik şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket sütlü çikolata

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar mikserle güzelce çırpalım.
  2. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyerek tekrardan çırpalım .
  3. Son olarak un ,vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave edip çırpalım.
  4. Yağlamış olduğumuz dikdörtgen borcama yapmış olduğumuz hamuru dökelim .
  5. Öncede ısıtmış olduğumuz 185 derece fırına verelim, pişme mühleti 30 dakika kimi fırınlarda pişme müddeti fark gösterebilir.
  6. Sosu için tencereye süt,şeker ,sıvı yağ ve kakaoyu alıp çırpalım ocağımızın altını kısık bir formda açalım pişmeye başlayan sosumuzu ocaktan alalım içine çikolatayı ekleyip eriyene kadar çırpalım.
  7. Fırından çıkardığımız kekimizi birinci sıcaklığı çıktıktan sonra keserek sosumuzu dökelim.
  8. Kekimiz hazır biraz dinlendikten sonra dileğimize nazaran süsleyip servis yapabiliriz. 🥮☺️.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dolgulu Köfte (Videolu)
Petibörlü Elmalı Kek
Bol Bol Çikolata Soslu Profiterol
Çıtır Simit
Kinoalı Omlet
Ballı Mahmudiye Osmanlı Mutfağı’ndan Günümüze Uzanan Enfes Bir Lezzet
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet