Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağında iki parmak eksik şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket sütlü çikolata
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar mikserle güzelce çırpalım.
- Ardından süt ve sıvı yağı ekleyerek tekrardan çırpalım .
- Son olarak un ,vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave edip çırpalım.
- Yağlamış olduğumuz dikdörtgen borcama yapmış olduğumuz hamuru dökelim .
- Öncede ısıtmış olduğumuz 185 derece fırına verelim, pişme mühleti 30 dakika kimi fırınlarda pişme müddeti fark gösterebilir.
- Sosu için tencereye süt,şeker ,sıvı yağ ve kakaoyu alıp çırpalım ocağımızın altını kısık bir formda açalım pişmeye başlayan sosumuzu ocaktan alalım içine çikolatayı ekleyip eriyene kadar çırpalım.
- Fırından çıkardığımız kekimizi birinci sıcaklığı çıktıktan sonra keserek sosumuzu dökelim.
- Kekimiz hazır biraz dinlendikten sonra dileğimize nazaran süsleyip servis yapabiliriz. 🥮☺️.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







