Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 paket kabartma tozu

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kapta yumurta ve şekeri yeterlice çırpın.
  2. Daha sonra süt, kakao ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın.
  3. Un, vanilin, hamur kabartma tozunu ekledikten sonra mikser ile çırpmayın, kaşık ile topak kalmayana kadar karıştırın.
  4. Sıvı yağ ile heryerini yağladığınız bir borcama dökün ve 180°c fırında 35 dakika pişirin.
  5. Sos için; süt, toz şeker, kakao ve sıvı yağı bir tencerede kaynayana kadar pişirin.
  6. Pişen kekinizi dilimleyin ve 10 dakika kadar dinlendirip ılık olan sosunuzu kekin her yerine eşit olacak halde dökün.
  7. Soğuyan kekinizi hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tirit
Pratik Tek Kişilik Sütlaç Tarifi
Hurmalı Fit Çikolata
Anne Kurabiyesi
Kıymalı Kaşarlı Sarma Börek
İftar Davet Masası
Hdabla | © 2025 |