Islak Kek
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1,5 paket kabartma tozu
Sosu için;
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kapta yumurta ve şekeri yeterlice çırpın.
- Daha sonra süt, kakao ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın.
- Un, vanilin, hamur kabartma tozunu ekledikten sonra mikser ile çırpmayın, kaşık ile topak kalmayana kadar karıştırın.
- Sıvı yağ ile heryerini yağladığınız bir borcama dökün ve 180°c fırında 35 dakika pişirin.
- Sos için; süt, toz şeker, kakao ve sıvı yağı bir tencerede kaynayana kadar pişirin.
- Pişen kekinizi dilimleyin ve 10 dakika kadar dinlendirip ılık olan sosunuzu kekin her yerine eşit olacak halde dökün.
- Soğuyan kekinizi hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







