Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak 4 yumurta ve 1,5 su bardağı şekeri rengi açılana kadar çırpıyoruz.
  2. Sonra 1,5 su bardağı unu,1,5su bardağı sıvı yağı,2 paket vanilini,1,5 paket kabartma tozunu, 3 yemek kaşığı kakaoyu,1,5 su bardağı sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Borcama güzelce döküp tezgaha içindeki baloncuklar çıksın diye tık tık vuruyoruz evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk kadar pişiriyoruz. Alt üst ayarda.
  4. Fırına attıktan sonra sosunu hazırlıyoruz. Sos için 2 bardak sütü,2 bardak toz şekeri,1 bardak sıvı yağı ve 3 yemek kaşığı kakaoyu uygun bir tencereye alıp çırpıcı yardımı ile daima karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynayan sosumuzu kenara alıyoruz.
  5. Kek pişince çıkarıp dilimliyoruz ve birinci sıcağının çıkmasını bekliyoruz sıcak keke sıcak sosumuzu eşit bir formda döküp soğuduktan sonra süslemesini yapıyoruz afiyet olsun.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Sos
Anne Kurabiyesi
Domatesli Gnocchi (Videolu)
Yulaf Pankek
Pesto Sos (Tulum Peynirli Ve Cevizli)
İki Renkli Sütlü İrmik Tatlısı
Hdabla | © 2025 |