Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 60 gram sütlü çikolata

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak mikserle çırpalım. Üzerine süt, sıvı yağ, elenmiş un, kakao, vanilya, kabartma tozu ekleyerek tekrar çırpalım.
  2. Hazır olan harcımızı pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz fırın kaplarına paylaştıralım. Keklerimizi evvelce ısıtılmış 160 °c fırında 45 dakika pişirelim.
  3. Sosu için çikolata hariç başka materyalleri sos tenceresine alarak karıştıralım. Kaynayana kadar pişirelim. Kaynayan sosumuzu ocaktan alarak sosun yarısını fırın kabının tabanına alalım. Kalan sosa sütlü çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
  4. Daha sonra çikolatalı sosumuzu da kekimizin üzerine gezdirelim. Kekin sosu daha âlâ çekmesi için kürdanla delikler açabilirsiniz. Sosunu güzelce çeken ıslak keklerimiz servise hazır. Deneyecek herkese afiyet olsun!.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Patatesli Ve Bezelyeli Yemek
Kuşbaşılı Kabak Yemeği
Cevizli Kadayıf Tatlısı
Mısır Unlu Bebek Omlet +12
Kız Kıza Piknik Önerisi
Kabak Tatlısı
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet