Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı dark kakao

Üzeri için;

  • Damla çikolata

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpıyoruz.
  2. Sıvıları ekleyip, çırpmaya devam edelim.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırpıp, orta uzunluk borcama alıyoruz. Üzerine damla çikolata atıyoruz. 180 derecede 30 dk denetimli pişirelim.
  4. Kek pişerken sos materyallerini hepsini tencereye koyarak kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 10dk kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Kıvam ve tat olarak daha hoş oluyor.
  5. Keki çıkardıktan sonra biraz dinlendirip sosla birleştiriyoruz. Kek ve sos ikiside ılık düzeyde olmalı çok sıcak olursa hamur olabilir. Buzdolabında 1 2 saat dinlendirelim afiyet olsun.

Not:Orta uzunluk yuvarlak borcam boyut olarak daha ülkü olabilir benimki biraz küçük oldu kek fazla kabarık kaldı.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

5 Dakikada Tahinli Kurabiye
Lokanta Çorbası Tadında Mercimek
Üzümlü Tatlı Çörek Tarifi
Havuçlu Yulaf Lapası
Tahinli Ve Fıstıklı Un Helvası
Eşimle İftar
Hdabla | © 2025 |