Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un (kontrollü bırakalım az gelirse ek edebilirsiniz )

Sosu için ;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı damla çikolata

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şekeri ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Daha sonra sıvı gereçleri ekleyip tekrar çırpalım, sonra un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek üzerine ek edelim ve çırpalım.
  3. Sonra yağlamış olduğumuz tepsimizi kek hamurumuzu dökelim.
  4. Önceden ısıttığımız alt üst fansız 150 derece fırında 30 dakika pişirelim.
  5. Diğer yandan da sosumuz için gereçleri bir tencereye alalım ve kaynatalım.
  6. Pişen kekimizi fırından alalım birinci sıcağı geçene kadar bekleyelim geçtikten sonra soğuk olan sosumuzu kekimizin her yerine dökelim.
  7. Üzerini istediğiniz üzere süsleyen bilirsiniz. Afiyet olsun.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaprak Sarması (Chef Memberdilart Usulü)
Tarçınlı Cevizli Anne Keki
Az Acılı Çiğköfte
Çikolatalı Pudingli Islak Kek
Cevizli Peynirli Erişte
Hamur Kızartması
Hdabla | © 2025 |