Islak Kek
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakao
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kabına yumurta ve şekeri ekleyip köpürene kadar çırpalım.
- Daha sonra sırayla öteki materyalleri ekleyip karıştıralım.
- Hepsini karıştırdıktan sonra 180° evvelce ısınmış fırına kekimizi pişirelim.
- Kek pişerken sos gereçlerini küçük bir tencerede karıştırıp pişirelim.
- Daha sonra fırından çıkan kekimize kürdanla delikler açıp sıcak sosu her yerine gelecek formda dökelimm. Afiyet olsun.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








