Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un

Çikolata sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Yarım tatlı kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri kek karıştırma kabında uygunca köpük olana kadar çırpalım.
  2. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyelim, karıştıralım.
  3. Elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu da yavaş yavaş ekleyelim, bir yandan karıştırmaya devam edelim. Harcımız olağan kek harcından biraz sıvı olsun ki süngerimsi yapıyı elde edebilelim.
  4. Yağlanmış kek kalıbına harcı boşaltalım, 180°c fırında 20-25 dk içi hamur kalmayacak halde pişirelim.
  5. Kek bir yandan pişerken ocağa aldığımız sos tenceresine bütün sos materyallerini ekleyip ocağın altını açmadan evvel güzelce karıştıralım.
  6. Sonrasında sosumuz kıvam alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  7. Fırından çıkan kekimizin birinci sıcaklığı geçmesi için kenara soğumaya bırakalım.
  8. Sosumuz kıvam aldıktan sonra onu da kenara soğumaya alalım.
  9. Kek de sosumuz da ılık olacak. Sonrasında kekimize kürdanla delikler açalım, sosu tüm kekin üzerine yedirelim.
  10. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyelim.
  11. Dolapta soğuyup dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🌸.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırma Yeşil Zeytin
Ispanaklı Omlet
Damla Çikolatalı Alman Çöreği
Fırında Tavuk Şiş
Muhteşem Tadı İle Porsiyonluk İrmik Muhallebisi
Pankek (Damla Çikolatalı)
Hdabla | © 2025 |