Islak Kek
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı esmer şeker
- 1 su bardağı sıvı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 kaşık kakao (tepeleme)
- 1.5 su bardağı un
Sos için;
- 1.5 bardağı soğuk su
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 3 kaşık kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelik yumurta ve şekeri 5 dk çırpıyoruz akabinde sıvı materyallerimizi ek edip karıştırıyoruz. En son kabartma tozunu, vanilya ve unu ek edip tekrar karıştırıyoruz.
- Karıştırdıktan sonra kakao ek edip, karıştırıyoruz. Bir borcama döküyoruz, fırında 180 derecede 20 25 dk pişiriyoruz.
- Sos için; öncelikle sıvıları döküyoruz akabinde şeker ve kakaoyu ek edip 5 dk kaynatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
- Kek fırından çıktığından 5 dk dinletiyoruz ve sonra dan sosunu veriyoruz.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






