Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 25 gram kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri kaba alıp yeterlice 5 dk çırpıyoruz.
  2. Ardından sütü, sıvı yağı, suyu, kakaoyu ve vanilin koyup çırpın.
  3. Sonra büyük bardağa bir bardak ayırın.
  4. Devam ediyoruz kabartma tozunu ve unu koyup çırpıyoruz küçük tepsiye yağ sürüp döküyoruz.
  5. 180 derece fırında pişiriyoruz.
  6. Piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca kürdanla yahut şişle diliyoruz.
  7. Ayırdığımız bardaktaki harcı kekin üzerine döküyoruz ve üzerini kapatıp dinlensin. Afiyet olsun🥰.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Pasta
Karışık Pizza
Brokoli Salatası
Muzlu Rulo Pasta
Lübnan Usulü Patlıcan Musakka (Maghmour)
Köfteli Patlıcan Dizme
Hdabla | © 2025 |