Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ılık su
- 25 gram kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri kaba alıp yeterlice 5 dk çırpıyoruz.
- Ardından sütü, sıvı yağı, suyu, kakaoyu ve vanilin koyup çırpın.
- Sonra büyük bardağa bir bardak ayırın.
- Devam ediyoruz kabartma tozunu ve unu koyup çırpıyoruz küçük tepsiye yağ sürüp döküyoruz.
- 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca kürdanla yahut şişle diliyoruz.
- Ayırdığımız bardaktaki harcı kekin üzerine döküyoruz ve üzerini kapatıp dinlensin. Afiyet olsun🥰.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




