Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek harcı:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 ay bardağı un (elenmiş)
- Yarım su bardağı süt
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı yağ
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 yumurtanızı yeterlice çırpın.
- Üstüne şeker, yağ ekleyip karıştırın.
- İyice çarptıktan sonra ununuzu ekleyin.
- Kakaonuzu ekleyin ve akabinde sütünüzü ekleyin.
- Yağladığınız borcama karışımı ekleyin ve 180° derece fırında 30 dakika pişirin.
- Sosu:Sütünüzü orta uzunluk tencereye ekleyin.
- Ardından sütü,kakaoyu, şekeri ve yağınızı ekleyip ortalama 5-6 dakika ocakta kaynatın.
- Pişen kekinizin sıcaklık denetimi çok değerli sosunuz ılık kekiniz ise soğumuş olması çok tedbirli soğuyan kekinize sosu ek edin ve bir kaç saat dolapta bekletin akabinde servis edebilirsiniz.
- Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. Yorum yapmayı fotoğraf paylaşmayı unutmayın.Şimdilik hoşçakalın🤎.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




