Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek harcı:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 ay bardağı un (elenmiş)
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sosu için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı yağ

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 yumurtanızı yeterlice çırpın.
  2. Üstüne şeker, yağ ekleyip karıştırın.
  3. İyice çarptıktan sonra ununuzu ekleyin.
  4. Kakaonuzu ekleyin ve akabinde sütünüzü ekleyin.
  5. Yağladığınız borcama karışımı ekleyin ve 180° derece fırında 30 dakika pişirin.
  6. Sosu:Sütünüzü orta uzunluk tencereye ekleyin.
  7. Ardından sütü,kakaoyu, şekeri ve yağınızı ekleyip ortalama 5-6 dakika ocakta kaynatın.
  8. Pişen kekinizin sıcaklık denetimi çok değerli sosunuz ılık kekiniz ise soğumuş olması çok tedbirli soğuyan kekinize sosu ek edin ve bir kaç saat dolapta bekletin akabinde servis edebilirsiniz.
  9. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. Yorum yapmayı fotoğraf paylaşmayı unutmayın.Şimdilik hoşçakalın🤎.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kavala kurabiyesi
Patates Böreği
Limonlu Haşhaşlı Kek
Yumuşacık Zeytinli Sebzeli Poğaça
Bisküvili Pasta Tarifi | 4 Malzeme İle Yapılabilecek En Şık (Pasta Videolu)
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet