Islak Browni Kurabiye
Islak Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağından iki parmak eksik pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı su
Islak Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru yoğurmadan evvel şerbetimizi hazırlıyoruz.
- Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan 5 dk sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur için margarin yahut tereyağını eritiyoruz.
- Kaba erittiğimiz tereyağı üzerine pudra şekeri, yumurta, sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.
- Kakao, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Her markaya nazaran un değiştiği için net ölçü veremiyorum.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeliyiz.
- Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde olacak halde yuvarlayıp tepsiye alıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200° fansız ayarda 10 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
- Fırına nazaran de değişiklik gösterebilir, denetimli ilerleyelim.
- Fırından alıp birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuyan şerbetimize kurabiyeleri alıp ıslatıyoruz.
- Üzerine hindistan cevizi yahut toz antep fıstığı serpip servis ediyoruz. Afiyet olsunn😍✨.
Islak Browni Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















