İskender Tadında Kavurma

İskender Tadında Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- 2 küçük domates
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- 400 gram dana eti
- 2 adet fırın yada tandır ekmeği
İskender Tadında Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- İskender sosu; Tereyağını eritelim.
- Domates salçasını ekleyip ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Domatesleri blenderdan çekelim ve tavaya ekleyelim.
- 1 su bardağı suyu ekleyelim.
- Kıvam aldıktan sonra baharatları ekleyip 1 -2 dk kaynatıp kapatalım.
- Kavurmayı 5-10 dk ortası düdüklüde biraz kaynatıp tencerede özleşene kadar pişiriyorum en son tuzunu ekliyorum.
- Zamanınız varsa tencerede kısık ateşte de pişirebilirsiniz.
- Altına fırından aldığım ekmekleri küçükçe doğrayıp tavada kuruttum.
- Tabağa kurumuş ekmeklerden koyalım üstüne yaptığımız iskender sosu dökelim.
- Üzerine eti ekleyip erittiğimiz kızgın tereyağınıda ek edelim☺️ Afiyet olsun
İskender Tadında Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


