İskender Tadında Kavurma

İskender Tadında Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 2 küçük domates
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • 400 gram dana eti
  • 2 adet fırın yada tandır ekmeği

İskender Tadında Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İskender sosu; Tereyağını eritelim.
  2. Domates salçasını ekleyip ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Domatesleri blenderdan çekelim ve tavaya ekleyelim.
  4. 1 su bardağı suyu ekleyelim.
  5. Kıvam aldıktan sonra baharatları ekleyip 1 -2 dk kaynatıp kapatalım.
  6. Kavurmayı 5-10 dk ortası düdüklüde biraz kaynatıp tencerede özleşene kadar pişiriyorum en son tuzunu ekliyorum.
  7. Zamanınız varsa tencerede kısık ateşte de pişirebilirsiniz.
  8. Altına fırından aldığım ekmekleri küçükçe doğrayıp tavada kuruttum.
  9. Tabağa kurumuş ekmeklerden koyalım üstüne yaptığımız iskender sosu dökelim.
  10. Üzerine eti ekleyip erittiğimiz kızgın tereyağınıda ek edelim☺️ Afiyet olsun

İskender Tadında Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Kolay İçli Köfte (Tam Ölçülü)
Ramazan’ın Sultanı Revani
Körili Tavuk Makarna Menüsü
Kahvaltılık Lavaş Sandviç ( Çok Lezzetli)
Express Ispanak
Ali Nazik
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet