İskender
İskender Tanımı İçin Malzemeler
- Hazır et döner
- 4 adet yeşil biber
Sosu için;
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Kekik
- Pul biber
- Karabiber (isteğe bağlı)
Üzeri için;
- Tereyağı
İskender Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ekmeğimizi küçük kareler halinde kesip tabağımıza alalım. Ben bazlama kullandım.
- Sosu içi; tereyağı ve salçayı ocağa alalım. Birkaç dakika sonra rendelenmiş domatesi üzerine ekleyelim. Baharatlarını da ekleyerek bir iki dakika sonra ocağı kapatalım.
- Ayrı tavada üzeri için tereyağını eritmeye başlayalım.
- Hazırladığımız sosu ekmeklerin her yeri ıslanacak halde tabağımıza dökelim.
- Domates sosunun üzerine etleri dizelim. En son üzeri için erittiğimiz tereyağını üzerine gezdirelim.
İskender Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










