İskender

İskender Tanımı İçin Malzemeler

  • Hazır et döner
  • 4 adet yeşil biber

Sosu için;

  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber
  • Karabiber (isteğe bağlı)

Üzeri için;

  • Tereyağı

İskender Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak ekmeğimizi küçük kareler halinde kesip tabağımıza alalım. Ben bazlama kullandım.
  2. Sosu içi;  tereyağı ve salçayı ocağa alalım. Birkaç dakika sonra rendelenmiş domatesi üzerine ekleyelim. Baharatlarını da ekleyerek bir iki dakika sonra ocağı kapatalım.
  3. Ayrı tavada üzeri için tereyağını eritmeye başlayalım.
  4. Hazırladığımız sosu ekmeklerin her yeri ıslanacak halde tabağımıza dökelim.
  5. Domates sosunun üzerine etleri dizelim. En son üzeri için erittiğimiz tereyağını üzerine gezdirelim.

İskender Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Ve Kabaklı Kaşık Dökmesi (Çok Pratik Çok Lezzetli)
Tuzlu Kurabiye
Kremalı Mantarlı Makarna
Mayasız Kıyır Poğaça
Bebek Kavanoz Mama 5+
Çilek Reçeli
Hdabla | © 2025 |