İşgembeden Gözleme
İşgembeden Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 kilo un
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı elma yada üzüm sirkesi
İçi için;
- Yarım kilo işgembe
- Tuz
- Pulbiber
- Kuru nane
Salatası için;
- 1 tane kırmızı soğan
- Tuz
- Sumak
- Yarım limon
- Maydanoz (isteğe göre)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
İşgembeden Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce hamuru yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz.
- Sora yeterlice yıkayıp temizlediğimiz işgembeyi kıyma makinesinden geçiriyoruz.
- Sora tencereye koyub üzerine tuz ,pul biber ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyup kavuruyoruz en son kuru naneyi de ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Sora hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve ince bir formda açıp içine içlikten 1 yemek kaşığı kadar koyup yarım ay halinde katlıyoruz.
- Kenarlarının fazla hamurunu da alıyoruz.
- En son sıvı yağda kızartıyoruz.
- Salata içinse soğanı yarım ay formunda doğrayıp üzerine tuz sumak ve maydanozu ekleyip yavaşça sıkarak hazırlıyoruz. En son üzerine yarım liman da sıkıyoruz. Ve hazır gözlemeyi salata ile servis ediyoruz.
İşgembeden Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















